Receptek Steviával

vanilia fagylalt

Vanília fagylalt

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 mokkáskanál Stevia
  • 3,6 dl gabonatej
  • 1 csipet só
  • 6 dl biotejszín
  • 1 rúd vanilia

Elkészítés:

Egy lábasban folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet! Lassan adagoljuk hozzá a stevia port és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik a tejben! Vegyük le a a lábast a tűzről és adjuk hozzá a sót, a tejszínt és a vaníliát (a vanília rudat kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk és ezt adjuk hozzá)! Keverjük össze, takarjuk le és tegyük hűtőszekrénybe! Miután lehűlt, tegyük a fagyasztóba!

 

Banános muffin

banános muffin


1. lépés: egy tálban összekeverjük a következő hozzávalókat:

  • 3/4 pohár tönköly liszt (kb.100g)
  • 3/4 pohár teljes kiőrlésű liszt
  • 2 kk. szódabikarbóna
  • csipet tengeri só
  • 3 evőkanál őrölt lenmag (kb. 25g)
  • 1/2 kk. stevia


2. lépés egy másik tálba összekeverjük a maradék hozzávalót:

  • 2 érett banán, jól összetörve villával
  • 2 biotojás
  • 2 evőkanál árpamaláta (bioboltokban kapható), vagy 1 evőkanál finomítatlan nádcukor
  • 1/2 pohár (125 ml) rizstej vagy mandulatej

Végül az 1. tálba hozzákeverjük a 2. tál tartalmát.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A muffinsütő formát/tepsit kiolajozzuk, vagy direkt erre a célra kapható papírral kibéleljük (ha nincs spéci tepsi, a papírok is jók egy normál tepsibe beállítva), majd 3/4 részig megtöltjük a tésztával. Kb. 15-20 percig kell sütni. Egy hústűt beleszúrva ellenőrizni lehet az állagát, ha tisztán húzza ki a sütiből a hústűt, akkor átsült.

 

Zabpelyhes-almás muffin

zabpelyhes muffin

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre(kb. 2,4 dl) teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 bögre zabpehely
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál stevia kivonat
  • 1 tojás
  • 3/4 bögre gabonatej
  • 1/4 bögre olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 1 közepes meghámozott és feldarabolt alma
  • 3/4 bögre mazsola


Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A búzalisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót és a stevioside port. keverjük össze egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a vajat(kókuszzsírt), az almát és a mazsolát. A száraz összetevőket fokozatosan keverjük össze a folyékony összetevőkkel. Amikor a massza összeállt, kanalazzuk a tésztát kivajazott muffin formákba. Süssük 15-20 percig.

 

Tiramisu Steviával

 

tiramisu steviával

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 csapott kávés kanál stevia por
  • 250g mascarpone
  • 1 kupaknyi rum
  • babapiskóta
  • 1 adag kávé
  • kakaópor

Elkészítés:

A tojássárgájához adjuk hozzá a Steviát, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és a rumot, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan keverjük bele. Ezután egy sor babapiskótát öntsünk le kávéval, majd a masszával és így tovább rétegenként. A tetejét kakaóporral szórjuk meg, egy napig tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

 

Mandulás tejespite (lakózmentes tejjel)

zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

  • 200g darált mandula
  • 3 tojás
  • 5 ek cukornak megfelelő Stevia kivonat (2.5 tk BioStevia Light vagy 2.5 csipet CrysaNova)
  • 1 csipet só
  • ½ liter laktózmentes tej
  • Fél (bio) citrom reszelt héja

Elkészzítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A fenti összetevőket csomómentesre keverjük, majd egy kivajazott tepsibe öntjük. 200 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük. A pite közepe „feljöhet” a sütés során, ám ha megsült, és kikapcsoljuk a hőt, akkor vissza fog ereszkedni.

 

Stevia termékek vásárlása

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Újdonság

Vitaking Stevia tabletta150 db

Vitaking Stevia tabletta 150 db

A stevia tabletta szteviol glikozid (a stevia édes ízét adó növényi vegyület) alapú asztali édesítőszer.

Ár: 1390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!