Hozzávalók 8 adaghoz:
Elkészítés:
Egy lábasban folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet! Lassan adagoljuk hozzá a stevia port és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik a tejben! Vegyük le a a lábast a tűzről és adjuk hozzá a sót, a tejszínt és a vaníliát (a vanília rudat kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk és ezt adjuk hozzá)! Keverjük össze, takarjuk le és tegyük hűtőszekrénybe! Miután lehűlt, tegyük a fagyasztóba!
1. lépés: egy tálban összekeverjük a következő hozzávalókat:
2. lépés egy másik tálba összekeverjük a maradék hozzávalót:
Végül az 1. tálba hozzákeverjük a 2. tál tartalmát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A muffinsütő formát/tepsit kiolajozzuk, vagy direkt erre a célra kapható papírral kibéleljük (ha nincs spéci tepsi, a papírok is jók egy normál tepsibe beállítva), majd 3/4 részig megtöltjük a tésztával. Kb. 15-20 percig kell sütni. Egy hústűt beleszúrva ellenőrizni lehet az állagát, ha tisztán húzza ki a sütiből a hústűt, akkor átsült.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A búzalisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót és a stevioside port. keverjük össze egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a vajat(kókuszzsírt), az almát és a mazsolát. A száraz összetevőket fokozatosan keverjük össze a folyékony összetevőkkel. Amikor a massza összeállt, kanalazzuk a tésztát kivajazott muffin formákba. Süssük 15-20 percig.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojássárgájához adjuk hozzá a Steviát, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és a rumot, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan keverjük bele. Ezután egy sor babapiskótát öntsünk le kávéval, majd a masszával és így tovább rétegenként. A tetejét kakaóporral szórjuk meg, egy napig tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzávalók:
Elkészzítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A fenti összetevőket csomómentesre keverjük, majd egy kivajazott tepsibe öntjük. 200 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük. A pite közepe „feljöhet” a sütés során, ám ha megsült, és kikapcsoljuk a hőt, akkor vissza fog ereszkedni.
A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.
A stevia tabletta szteviol glikozid (a stevia édes ízét adó növényi vegyület) alapú asztali édesítőszer.