Az erytvia a stevia és az erytritol (eritrit) kombinációjából megalkotott édesítőszer. Alacsony kalóriatartalommal és 0 glikémiás index-szel rendelkezik, így fogyasztása cukorbetegek és fogyókúrázók számára is ajánlott.
Az erytvia alkalmazható sütemények, krémes pudingok és hideg desszertek készítéséhez, valamint szószok, előételek és egytálételek összetevőjeként.
Az erytritol és stevia kombinációjából létrehozott erytviát beszerezheted webáruházunkban. Hadd ajánljuk a Collango 500 g-os kiszerelésű termékét, melyet az alábbi linken tekinthesz meg:
A steviához hasonlóan az erytritol (eritrit) is egy 0 glikémiás index-szel és intenzív édesítőerővel rendelkező édesítőszer. Enyhén hűsítő aromájú, egyesek a mentoléhoz hasonlítják ízvilágát.
Kalóriatartalma nulla, így kiváló diétás alternatívaként szolgálhat a magas kalóriatartalommal rendelkező kristálycukor és méz helyett. Sütéshez és főzéshez egyaránt használhatjuk. Intenzívebb édesítőerővel bír, mint a kristálycukor, ezért kevesebb mennyiségbe van szükség belőle azonos íz-intenzitás eléréséhez. Kombinálhatjuk más édesítőszerekkel is.
Nagy mennyiségben fogyasztva emésztési panaszokat okozhat, egyes kutatások szerint az eritrit fogyasztása összefüggésbe hozható a szívroham, a stroke és az elhalálozás kockázatával. - Mindezek fényében kérje ki kezelőorvosa tanácsát a megfelelő édesítőszer vagy cukorpótló kiválasztásáról, különösen, ha már fennáll az említett egészségügyi állapotok kockázata az Ön esetében!!
Ha szeretnéd kipróbálni az eritritet különféle fogások édesítésére, böngészd át tippjeinket, hogyan használhatod fel a konyhában!
Hozzáadhatod kávéhoz vagy teához: Add hozzá az eritritet teához, kávéhoz vagy forró csokihoz, hogy az édes ízt felesleges kalóriák és megemelkedett vércukorszint nélkül élvezhesd!
Sütemények, desszertek édesítésére: Intenzív édesítőereje és állaga miatt az eritrit ideális választás sütemények, muffinok, piskóták és egyéb finomságok édesítéséhez.
Pudingok és joghurtok: Alkalmazhatjuk pudingok, krémek, joghurtok vagy házi készítésű jégkrém vagy jéghideg ital édesítésére. Legyen szó bármilyen édes italról vagy süteményről, az eritritet felhasználhatjuk a hagyományos cukor helyettesítésére.
Salátaszószok, dresszingek: Az eritritet megtalálhatjuk számos más egyéb recept összetevői között: alkalmazhatjuk például salátaszószokhoz, dresszingekhez, marinádokhoz vagy akár édes chiliszószhoz is.
A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.
A stevia tabletta szteviol glikozid (a stevia édes ízét adó növényi vegyület) alapú asztali édesítőszer.