Stevia

Mibe használhatjuk a steviát?

(0/0)

A lehetőségek határtalanok, amikor el kezdünk főzni és sütni a steviával, mivel a steviát akár 400 Celsius fokra is felhevíthetjük, így még a kedvenc sütidbe vagy akár egy különleges születésnapi tortába is használhatod. Stevia recepteket is találsz oldalunkon.
 

Stevia port, tablettát vagy szirupot használjuk?

Stevia tabetta: Kávéba, teába vagy más meleg italba érdemes használni. A legegyszerűbb adagolási forma.
Stevia por: Sütéshez főzéshez kiváló, viszont teába, kávéba már nehéz adagolni, lévén nagyon kevés kell belőle.
Stevia szirup: tömény és talán a leginkább mellékízes, viszont adagolni egyszerűbb a csepegtetőjével, mint a port! Aki még nem kostolt steviát soha, annak inkább a fluid novát jvasoljuk szoktatáshoz!
 

Cukor helyett

A stevia a legjobb alternatíva az édesítésre. 1 csésze cukrot mindössze 1 kávéskanál stevia kivonattal helyettesíthetünk, 1/3 csésze cukrot fél kávéskanál porral vagy 18-24 levéllel, hiszen a stevia nagyon édes. Fontos, hogy mindig figyeljünk arra, hogy jóval kevesebbet kell belőle használni, hiszen könnyen túlédesíthetjük ételeinket.

Csokoládé helyett: 1 uncia

Annyira egyszerű főzni és sütni cukormentes keserűcsokival. Csak egy kevés steviát kell hozzáadni és máris édesíthetjük az adott receptet. (recept: 3 evőkanál keserű kakaópor és 12 csepp stevia kivonatàfinom csokoládé)

Félkész almaszósz helyett

Legközelebb, mikor a bioboltba mész, határozottan gyalogolj el az előre elkészített alma szósz mellett és irány a friss almákhoz. Almaszószt készíteni nagyon egyszerű és mókás és tudod, a saját mégiscsak sokkal finomabb és egészségesebb is. (Recept: 3 alma, 2 körte, 2-3 csepp stevia. A meghámozott almákat és körtéket kis darabokra összevágom. Összeturmixolom a hozzávalókat és kész is. persze más gyümölccsel is működik

Vaj helyett

Egy különleges almás vajat készítünk el, mely ugyanúgy használható vajként, csupán egy kissé különlegesebb az íze. (Recept: 7 csésze almaszósz, 7 kávéskanál stevia, negyed csésze ecet, egy kávéskanál fahéj. Egy forró serpenyőbe rakom a hozzávalókat, forralom őket magas lángon, majd 15 percig alacsonyabb lángon. Amikor kész egy edénybe helyezem és megvárom, amíg megszilárdul.

„Agyonédesített” joghurt helyett

Miért vennél joghurtot, ha te magad is meg tudod csinálni? Ráadásul sokkal finomabb és egészségesebb is! Ezenkívül te szabályozod az édességét és az ízéről is te döntesz. Vegyél egy natúr joghurtot és ízesítsd kedved szerint.

 

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).